למטבח תעשייתי ומטבח מסעדה ישנן תכונות ייחודיות ולכן נדרש לספק לעובדיו כלים מתאימים לעבודה בהיקף הדרוש כלומר- כלי מטבח תעשייתיים בהתאם, על מנת לשרת מספר אנשים רב ומתחלף בכל יום עבודה.

מטבח תעשייתי
המטבח התעשייתי הוא שונה במקצת ממטבחים רגילים וביתיים שאנו מכירים מחיי היומיום. אך גם המטבחים התעשייתיים הם מטבחים נפוצים ושזורים בחיינו לרוב מבלי שנשים לב לכך כלל.

כך לדוגמא, מטבחים של בתי מלונות, מסעדות, מקומות בילוי שונים ומפעלים בהם מייצרים מוצרי מזון למיניהם – הם דוגמאות מובהקות למטבחים תעשייתיים שודרשים ציוד מטבחים תעשייתי. מכאן שמם- מטבחים אשר מבוצעת בהם פעילות תעשייתית, או בצורה מתועשת, בהיקף רחב ובכמות גדולה.

מטבחים מסוג זה, נדרשים לעמוד בתקנים שונים משום שהם מספיק מזונות לציבור הרחב, ולא באופן פרטי ובהיקף מצומצם. לכן ישנה אחריות גדולה המוטלת עליהם בעניינים של בריאות ביטחון ובטיחות, וגם טיב החומרים בהם משתמשים לייצור צריכים כמובן לעמוד בסטנדרטים מסוימים. ישנן ביקורות של משרד הבריאות ורשויות נוספות אשר מוודאות שבמטבחים מתקיימים כל התנאים אשר מטרתם לשמור על טובת הציבור והעובדים. הן מבחינת בטיחות העבודה במטבח והן מבחינת ניקיון ומניעת מפגעים תברואתיים באזורו שעשויים לפגוע בחיי אלו הנמצאים בו ובקהל היעד שלו.

במטבח המייצר מזון בכמות גדולה כ"כ ובמחזורי יצור גדולים, נדרשים כלים ומכשירים התאימים לכך, ואשר בלעדיהם לא יהיה ניתן לעמוד בהיקף התפוקה הנדרש.

אביזרים למטבח המסעדה
אביזרים למטבח המסעדה לרוב יהיו שונים גם הם במקצת מהאביזרים אשר היה ניתן למצוא במטבח הפרטי. אילו הם כלי המטבח התעשייתיים, אשר בניגוד לכלי מטבח לשימוש בייתי מיועדים להתמודד עם מסה כפולה ומכופלת של חומרים ומאמץ בעבודה. כך למשל, ניתן למצוא במטבחים אילו מערבלים מאסיביים, תנורים גדולים ובעלי יכולת חימום גבוהות ומסוגים שונים- תנורי חימום, אפייה, פס ותנור פיצה, מקררים גדולים אשר מיועדים לסוגי מזון שונים, ומכשירים נוספים. אביזרים אילו ונוספים כגון כלי בישול הנלווים, יותאמו לצרכים התעשייתיים של המטבח ע"י גודלם, עמידותם, יכולת העבודה שלהם, נפחם המתאים לאכסון רב, ואפילו החומרים מהם עשויים- נירוסטה ופלדות אל חלד למיניהן אשר מיועדות לעבודה בתנאים של רטיבות מתמדת וטווח טמפרטורות רחב.

כל מטבח תעשייתי מצריך אביזרי מטבח מתאימים. ככל שאלו יהיו יותר איכותיים ומתאימים לצורכי המסעדה, כך יהיה ניתן למקסם את התועלת המופקת מהעבודה בו, והן הלקוחות העובדים והבעלים יהיו מרוצים.

כלי מטבח תעשייתים