ישנם עסקים רבים בהם יש צורך בציוד מקצועי לאבזור המטבח ונראה כי עסקים רבים משקיעים את מיטב כספם ברכישת ציוד מקצועי שבו הם יבצעו שימוש ביום יום בצורה נוחה ויפיקו את מרב התועלת הן מבחינת נוחות והן מבחינת האופציות הרבות. רכישת בלנדר מקצועי לעסק, הוא ללא ספק אחד המכשירים המבוקשים ביותר מבחינת מטבחים למסעדות, בבתי מלון ואפילו לברים או חנויות בהם מוכרים קוקטיילים ושייקים מרעננים.
מהו בלנדר מקצועי?
כיום קיימים סוגים רבים של בלנדרים, חלקם איכותיים וחלקם פחות, אך כאשר בוחרים בבלנדר, חשוב לדעת את מטרותיו, אם מדובר בבלנדר בו יש לבצע שימוש באופן יום יומי, כמובן שיש לרכוש בלנדר מקצועי בעל מנוע איכותי, אך אם מדובר בבלנדר שבו לא מבצעים שימוש לעתים קרובות, תוכלו להסתפק בבלנדר ברמה סבירה. כאשר מדובר על עסק בו מבצעים שימוש יום יומי בבלנדר, יש לייחס חשיבות לכמה פרמטרים עיקריים:
גודל הבלנדר - גודל הוא פרמטר חשוב, עליכם לשאול את עצמכם לאיזה מטרה הוא נועד, האם להכנת כוס משקה אחד או להכנת כמה כוסות יחד, או האם הוא מיועד לטחינת מוצרים רבים יחד או למעט.
להבות החיתוך – הלהבות בבלנדר מקצועי, הם הדבר החשוב ביותר בבלנדר, שהרי הם בפועל מסתובבות והופכות את המאכל לנוזלי. לכן, עליכן לדעת מראש האם מיועד לקיצוץ מאכלים גסים או רכים, אך בכל מקרה אל תתפשרו על איכות הלהבות ועל החדות שלהן.
עוצמת המנוע – בכל בלנדר יש מנוע האחראי על סיבוב הלהבות, לכן יש צורך לוודא כי מדובר במנוע בעל עצמה חזקה, בעיקר אם מתכננים שימוש יום יומי ומהיר בבלנדר. מנוע חזק מומלץ כאשר מדובר בברים או בחנויות המכינות בתדירות גבוהה שיקים או קוקטיילים במהלך היום.
מהירות העבודה (סיבובים) – בלנדר עובד לפי כמות סיבובים מסוימת וככל שהסיבובים יהיו מהירים ורבים יותר, כך העבודה תהיה מהירה יותר וטובה, לכן כאשר בוחרים בלנדר מקצועי לעסק, יש לייחס חשיבות לפרמטר זה ולבחון היטב את פרמטר זה ובכלל כל פרמטר אחר החשוב לכם לעסק.