ישנם מספר מוצרים שהם בגדר ציוד חובה במרבית המסעדות וכדאי שיהיו איכותיים ומתאימים לפעילותה של המסעדה ולהכנת המזון.
טוסטרים למסעדה
במסעדות, הטוסטר הוא מוצר הכרחי והוא משמש לשימושים רבים, ביניהם- קליית לחם, הכנת טוסטים וכריכים חמים, ועוד. למעשה, קיימים שלושה סוגים עיקריים של טוסטרים המיועדים לשימוש במטבחים של מסעדות והם:
טוסטר פתוח
טוסטר המיועד לחימום מהיר של כריכים ומאפים. מוצר יעיל אשר מבוסס על גופי חימום אינפרה אדומים. טוסטר זה הוא לרוב זול, קל לשימוש וממדיו קטנים כך שהוא מתאים לכל דלפק כמעט.
טוסטר לחיצה
טוסטר לחיצה ומכאן שמו- הינו טוסטר אשר לוחצים את חלקו העליון כלפי מטה אל חלקו התחתון וכך מתבצעת פעולת סגירת המאפה בחימום. הטוסטר הזה מגיע במגוון סוגים והוא מיועד לצרכים שונים, בעיקר להכנה של טוסטים סגורים, פחות מומלץ לחימום מהיר.
טוסטר מסוע
טוסטר המיועד לחימום והכנה של מאפים במקום. יתרונו הבולט של הטוסטר הזה במטבח המסעדה הוא שהוא פועל באופן אוטומטי על פי טיימר ובכך הוא מאפשר לעובדי המבטח להתפנות בזמן ההכנה לפעולות אחרות.
מכונות קפה
מכונת הקפה היא אמצעי בלתי נפרד ממבטח המסעדה. בין אם מדובר במסעדה, בבית קפה, או בכל מקום שמגיש אוכל, הדרישה לקפה תמיד קימת. לעיתים אנשים באים למסעדה בעיקר בשביל לשבת ולשוחח, ולאו דווקא לאכול ומזמינים קפה, או בתום הארוחה עם הקינוח. לכן חשוב לקנות עבור מטבח המסעדה מכונת קפה איכותית אשר לה כמה שיותר אופציות הכנה. מכונת אספרסו למשל עובדת על טבליות או תמציות קפה במבחר סוגים וטעמים שעשויים להתאים לטעמו של כל לקוח.
מקררים למסעדה
המקררים במטבח המסעדה הם למעשה הבסיס לכל הייצור. כאמור לא ניתן להכין אוכל ללא מוצרים, ואת מרבית המוצרים נדרש לשמור בקירור, גם לשם שמירה על טריותם ומצבי הצבירה שלהם, וגם ובעיקר לשמור עליהם מפני התקלקלות ובכך להוות סכנה בריאותית. כמו את המוצרים האחרים חשוב לבחור את המקרר בהתאם לצורכי המטבח.
ישנם מקררים תעשייתיים ייחודיים המיועדים לאכסן בשר בתנאים טובים, ירקות או דברי חלב. בנוסף חשוב לבחור במקרר שלו הקיבולת המטעימה לכמות המוצרים הנדרשים להכנת המזון.
הציוד במבטח המסעדה הוא לב ליבה של העשייה והכנת האוכל ויש לבחור אותו בקפידה ובהתאם לצורכי בישול השונים ולהיקף העבודה.