ציוד למסעדות הוא לב ליבן של המסעדות, ובין הגורמים החשובים ביותר להצלחתה וליכולת עבודתה השוטפת. מסעדות רבות ובתי קפה המגישים ארוחות קלילות משתמשות בטוסטר התעשייתי להכנת טוסטים ולחימום מהיר של מוצרי מזון נוספים.
טוסטר מקצועי
למעשה אין הגדרה חד משמעית לטוסטר המקצועי, אך הוא יכול להיות מוגדר ככזה באם הוא עונה על דרישות מסוימות ותקני איכות ברמה גבוהה. על מנת להבחין בזאת, ניתן לבחון את איכות החומרים ממנו עשוי, עוצמות החימום יכולת העבודה וגודלו של שטח החימום שמציע הטוסטר.
טוסטר תעשייתי, אשר משתמשים בו באופן תעשייתי ולא באופן פרטי בבתי מגורים וכו', הם גם טוסטרים מקצועיים לרוב על מנת שיוכלו לעמוד בהיקף העבודה הגדול ובתנאי עבודה קשים במיוחד. מרבית הטוסטרים במסעדות הם טוסטרים שנקראים טוסטרי לחיצה אשר להם מפתח רחב המאפשר להכניס מצרים בגדלים שונים והמאפשר להפעיל לחץ סגירה הנשלט באופן ידני. טוסטר כזה יאפשר פיזור חימום נרחב ואחיד, ובעזרת עוצמה גבוהה גם מהיר, בין אם מדובר בהכנת טוסט או פשוט חימום מהיר ומועט.
על בסיסו של מנגנון הלחיצה הזה, פועל הטוסטר הקרמי. הטוסטר הקרמי הוא טוסטר לחיצה מקצועי הבנוי מחומרים איכותיים ביותר והוא עמיד מאוד. לשם הכפלת תפוקת העבודה שלו יוצרו טוסטרים קרמיים כפולים המאפשרים לחמם כמה פריטים שונים באותו הזמן.
מקרר סלטיה
תחת קטגוריית ציוד למסעדות ניתן למצוא גם את מקרר הסלטיה. במסעדות רבות ובבתי עסק מתחום המזון על סוגיהם השונים מקובל להשתמש במקרר סלטיה כאשר בתפריט נכללים כריכים, סלטים, תוספות שונות המבוססות על ירקות ואפילו מרכיבים לבחירה בסושיה. מקרר זה הוא מקרר ייחודי גם במראהו וגם בתפקידים שעליו למלא. ראשית כל, הוא יועד למטרה של שמירה וקירור ירקות ומוצרים מין הצומח, שידועים כמצריכים קירור עדין מאוד ומדויק לשם שמירתם. קירור במקרר שאיננו מתאים למטרה זו יכול בקלות לפגוע בטיבם של הירקות ולגרום לבזבוז רב של משאבים. בנוסף, מקרר זה שונה מן המקרר הרגיל בצורתו משום שהוא בנוי בצורת ויטרינה- חלקו העליון שקוף וניתן לראות את המוצרים השמורים בו. כך הלקוח יכול לראות באילו מרכיבים הוא בוחר ולוודא את טיבם וטריותם לפי המראה שלהם.
בחירת מקרר למסעדה ובטוסטר מקצועי כחלק מן הציוד למסעדה מהווה חלק מן היסודות למטבח מתפקד במסעדה מוצלחת, ולכן יש להקפיד בבחירתם ולהתאימם לצרכים הרצויים ככל שניתן.